1 kg lammbringa, utan ben (eller ca 1.6 kg med ben)
2 kvistar färsk rosmarin
3-4 klyftor vitlök
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
4 dl buljong (lammbuljong alternativt köttbuljong, färdig går bra)
1 gul lök
4 morötter (gärna lite olika färger)
2 palsternackor
4 rödbetor
8 delikatesspotatisar
smör
Gör så här
Lägg ut bringan på en ugnsfast plåt.
Gnid in bringan med salt, peppar, vitlök och repad rosmarin.
Sätt in i ugnen på 120 grader i minst 2 - 3 timmar. Tillsätt gärna lite buljong efter halva stektiden och ös över bringan ibland.
Under tiden skalas alla rotsaker och potatisen.
Förväll sedan dessa i saltat vatten tills de är lagom mjuka.
Lyft upp ur vattnet och lägg i en panna eller kastrull med lita av lammbuljongen, lite rosmarin samt salt och peppar. Fortsätt att ”värma” klart rotsakerna.
Koka upp resten av lammbuljongen med den sky som finns från stekningen av bringan samt en klick smör och hackad gul lök. Sila.
Servera lammbringan skuren i bitar med rotsakerna och buljongen.