Ricebowl med wasabikräftor och avokado

43 röster
30 min
4
Ricebowl med wasabikräftor och avokado
Foto: TV4

Massor av härliga smaker och konsistenser ryms i den här bowlen - svart ris, kräftor, en het wasabimajonnäs, krispiga grönsaker och limepicklad rödlök. Variera grönsakerna efter smak och säsong. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl svart ris
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 400 g kräftstjärtar
  • 200 g edamamebönor, utan skal
  • 30 g ruccolasallad
  • 2 avokado
  • 0,5 gurka
  • 10 rädisor
  • 1 ask krasse
  • 1 dl wasabiärtor (eller chilinötter)

Krämig wasabisås

  • 2 dl majonnäs (av god kvalitet)
  • 1-3 msk wasabipasta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk honung
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj och koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Pressa limesaft över och låt stå medan övrigt förbereds.
  3. Vispa ihop wasabipastan, välj mängd efter hur starkt du önskar, med sojan så att det blir helt slätt. Rör samman med majonnäs, sesamolja och honung. Ställ åt sidan.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Skiva rädisorna tunt. Grovhacka wasabiärtorna.
  5. Lägg riset i botten på 4 djupa skålar. Toppa med kräftor, limesyrlig rödlök, edamame, rucola och rädisor. Ringla över wasabisås och toppa med krasse och wasabiärtor. Servera genast!
  6. Glöm inte att matsortera skal och rester från lök, lime och avokado för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda rice bowl. /Köket-redaktionen

laddar fler recept...

Laddar fler recept...