Ricebowl med wasabikräftor och avokado

koket.se
Ricebowl med wasabikräftor och avokado
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Ricebowl med wasabikräftor och avokado

16 ingredienser

30 min

Massor av härliga smaker och konsistenser ryms i den här bowlen - svart ris, kräftor, en het wasabimajonnäs, krispiga grönsaker och limepicklad rödlök. Variera grönsakerna efter smak och säsong.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl svart ris
  • 1 rödlök
  • 1 limefrukt
  • 400 g kräftstjärt
  • 200 g edamamebönor (utan skal)
  • 30 g rucolasallad
  • 2 avokador
  • 0,5 gurka
  • 10 rädisor
  • 1 ask krasse
  • 1 dl wasabiärtor (eller chilinötter)

Krämig wasabisås

  • 2 dl majonnäs (av god kvalitet)
  • 1-3 msk wasabipasta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk honung

Gör så här

  1. Skölj och koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Pressa limesaft över och låt stå medan övrigt förbereds.
  3. Vispa ihop wasabipastan, välj mängd efter hur starkt du önskar, med sojan så att det blir helt slätt. Rör samman med majonnäs, sesamolja och honung. Ställ åt sidan.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Skiva rädisorna tunt. Grovhacka wasabiärtorna.
  5. Lägg riset i botten på 4 djupa skålar. Toppa med kräftor, limesyrlig rödlök, edamame, rucola och rädisor. Ringla över wasabisås och toppa med krasse och wasabiärtor. Servera genast!

Glöm inte att matsortera skal och rester från lök, lime och avokado för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda rice bowl. /Köket-redaktionen