Rice krispie-tårta med marshmallows

21 röster
Rice krispie-tårta med marshmallows
Foto: Alisa Bandell

Barnsligt god tårta som du gör på marshmallows, rice krispies och chokladsmörkräm.

Tips! Denna tårta bakas med en bakform som har en diameter på 17 cm. Om du inte har en sådan form kan du rita upp en cirkel på ett bakplåtspapper, med en diameter på 17 cm.

Visa mer

Du behöver

Rice Krispie tårtbottnar

  • 10 dl mini marshmallows i fem olika färger
  • 50 g smör
  • 12,5 dl rice krispies

Chokladsmörkräm

  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g smör, rumsvarmt

Montering av tårtan

  • strössel

Gör så här

  1. Bottnar
    Färgsortera marshmallows i fem skålar (en för varje färg). Lägg bakplåtspapper i botten på en rund form. Smält 10 g av smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt en skål med marshmallows (2 dl). Rör om hela tiden, tills allt smält. Ta bort från värmen och tillsätt 2,5 dl rice krispies, rör om. Tryck genast ut massan jämnt i formen. Låt svalna i cirka 20 minuter. Ta bort från formen, använd formen på nytt och upprepa med de fyra andra färgerna. Till slut har du 5 bottnar.
  2. Chokladsmörkräm
    Smält chokladen. Lägg äggvitor och socker i en bunke, som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant tills sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast och rumsvarm maräng. Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa till en slät marängsmörkräm. Bli inte rädd om den blir grynig – fortsätt bara att vispa tills den blir slät (det kan ta upp till 15 minuter). Tillsätt den smälta chokladen som nu har svalnat och fortsätt att vispa. Fyll en spritspåse med krämen, använd valfri tyll.
  3. Montering
    Lägg en botten på ett fat, spritsa ut små klickar på bottnen. Lägg på en ny botten ovanpå och upprepa 3 gånger. Dekorera toppen med valfri spritsning och strössel. Färdig ett avnjutas!
1 november 2016

Fler goda recept