Ribsravioli

Ribsravioli
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Ribsravioli

11 ingredienser

1 h 30 m

Hemgjord ravioli med ricottaost och revbenskött är en perfekt rätt att tillaga nu i juletid.

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • ca 10 dl durumvetemjöl
  • 5 ägg

Fyllning

  • 250 g revbenskött, draget
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, zest
  • färsk timjan, plockad
  • salt

Montering

  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 l vatten
  • 1 l vatten
  • revben (resterna)

Gör så här

Pastadeg

  1. Lägg ut mjölet på arbetsbänken och gör en skål i mitten med händerna.
  2. Knäck i äggen och börja smula ihop massan. När du kan börja nypa degen så arbeta du in mer och mer av smulet till en deg.
  3. Knåda till en hård och fast deg i ca 5-10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen i minst en timme.

Fyllning

  1. Plocka köttet från revbensspjällen och lägg i en kastrull. Täck precis med vatten och låt koka ihop.
  2. Mixa sedan med en stavmixer tills köttet faller isär i tunna trådar. Låt svalna.
  3. Blanda köttet med ricotta och smaka upp med finrivet citronzest, timjan och salt.

Montering

  1. Kavla ut degen tunt med kavel eller med hjälp av en pastamaskin.
  2. Dela degen i två delar.
  3. Pensla den ena delen tunt med ägg. Klicka ut fyllningen med ordentliga mellanrum.
  4. Lägg på den andra arket kavlad pasta. Tryck till runt fyllningen så att raviolin är helt sluten.
  5. Stansa sedan ut en kudde med ett glas med ca 1 cm kant utanför fyllningen.
  6. Koka upp 2 liter vatten med rikligt med salt.
  7. Koka pastan ca 4-5 minuter tills den fortfarande är al dente.
  8. Koka upp 1 liter vatten med resterna från revbenen. Smaka av tills buljongen är kraftig utan att vara för koncentrerad.
  9. Lägg pastakuddarna i botten på tallrikar. Häll över buljong och toppa med plockad timjan.