Ribollita med sidfläsk

Tove Nilsson recept

Ribollita med sidfläsk

14 ingredienser

30 m

Toves italiensk buljongsoppa med bönor, sidfläsk, svartkål, tomat och grönsaker är en riktig fullträff när hösten närmar sig.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 morötter, fintärnade
  • 2 selleristjälkar, fintärnade
  • olivolja
  • 1,2 l kycklingbuljong
  • 100 g rökt sidfläsk, tjocka skivor
  • 6 blad svartkål, strimlade
  • 1 burk cannellinibönor
  • 1 burk tomat, hela
  • 1 dl persilja
  • salt
  • peppar
  • parmesanost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Fräs grönsakerna, förutom svartkål och persilja, i rejält med olja i en gryta.
  2. Tillsätt kycklingbuljong och sidfläsk. Låt småkoka i 10 minuter under lock.
  3. Tillsätt svartkål, bönor och hela tomater på burk. Låt småkoka ytterligare 10 minuter under lock tills alla grönsaker är mjuka.
  4. Rör ner persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan toppad med parmesanost.