Revbensspjäll med sticky glaze

Kikkoman Revbensspjäll med sticky glaze
Foto: Eva Hildén

Revbensspjäll med sticky glaze

11 ingredienser

1 h 30 min

Gör julens godaste revbensspjäll med soja, honung, lime, vitlök och ingefära!

Tips! Glazen passar även till tofu och kyckling eller till sommarens grillkvällar.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman Tamari glutenfri sojasås

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 kg spareribs (eller tunna revbensspjäll)
  • 3 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Sticky glaze

  • 2 dl Kikkoman Tamari glutenfri sojasås
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk limefrukt, saften
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär eventuellt revbenen i bitar och lägg i en bakpappersklädd långpanna. Krydda med salt och peppar runt om.
  3. Häll vatten i botten av långpannan och täck med aluminiumfolie. Sätt in i mitten av ugnen ca 1 timme, eller tills köttet börja släppa från benen.

Sticky glaze

  1. Blanda alla ingredienser i en skål tills sockret har lösts upp.
  2. Ta ut revbenen när de är klara och höj ugnen till 225 grader.
  3. Lägg revbenen på en ny plåt med bakplåtspapper och pensla med glaze runt om. Sätt in i den övre delen av ugnen tills köttet har fått fin färg, 10–15 minuter. Pensla med glazen ytterligare ett par gånger under tillagningen.
  4. Servera revbensspjällen med valfria tillbehör, exempelvis rödkålssallad med apelsin och saltrostade mandlar (gott på julbordet!) eller med klyftpotatis, coleslaw och grillad majs.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Kikkoman Färgglad sötpotatissallad med kalkon

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer