Renskavspanna med messmör

NYHET
koket.se
Renskavspanna med messmör
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Renskavspanna med messmör

9 ingredienser

30 min

Lättlagad pannrätt med få ingredienser där överbliven kokt potatis tas tillvara och steks tillsammans med lök, svamp, renskav och messmör. Har du ingen kokt potatis funkar det också bra med rå.

Se Stefan Ekengren laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 600 g renskav, tinad och avrunnen
  • 600 g kokt potatis
  • 300 g skogschampinjoner
  • 2 gula lökar, fint skivade
  • 100 g messmör
  • 1-2 dl oxfond (på flaska, utspädd)
  • 1 knippe färsk persilja, hackad
  • matolja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skär den kokta potatisen i mindre bitar. Skala, halvera och skiva löken. Skär svampen i mindre bitar.
  2. Fräs potatis, lök och svamp i smör i en stor stekpanna.
  3. Stek renskaven i en annan stekpanna i smör och olja så att den får fin färg. Tillsätt messmör och vänd runt. Häll på oxfond.
  4. Slå ihop pannorna till en, låt koka ihop. Smaka av. Avsluta med persilja på toppen. Klart!