Renskavspanna med messmör
Renskavspanna med messmör
9 ingredienser
30 min
Lättlagad pannrätt med få ingredienser där överbliven kokt potatis tas tillvara och steks tillsammans med lök, svamp, renskav och messmör. Har du ingen kokt potatis funkar det också bra med rå.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 600 g renskav, tinad och avrunnen
- 600 g kokt potatis
- 300 g skogschampinjoner
- 2 gula lökar, fint skivade
- 100 g messmör
- 1-2 dl oxfond (på flaska, utspädd)
- 1 knippe färsk persilja, hackad
- matolja, till stekning
- smör, till stekning
Gör så här
- Skär den kokta potatisen i mindre bitar. Skala, halvera och skiva löken. Skär svampen i mindre bitar.
- Fräs potatis, lök och svamp i smör i en stor stekpanna.
- Stek renskaven i en annan stekpanna i smör och olja så att den får fin färg. Tillsätt messmör och vänd runt. Häll på oxfond.
- Slå ihop pannorna till en, låt koka ihop. Smaka av. Avsluta med persilja på toppen. Klart!