Renskav med svamp och rödlök

Renskav med svamp och rödlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Renskav med svamp och rödlök

9 ingredienser

Som namnet antyder kommer renskav av att man förr skavde små spånor ur den torkade renbogen. Numera köper vi små nätta paket med renskav i frysdisken. Bra svamp: trattkantareller, kremlor eller soppar.

Ingredienser

portioner
  • 600 g djupfryst renskav
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 1 l svamp
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 600 g mandelpotatis, kokt med skal

Gör så här

  1. Skala, skiva och stek rödlöken i 1/2 msk smör. Rensa och skär svampen i stora bitar. Bryn den i 1/2 msk smör.
  2. Blanda svampen med 1/4 av löken. Koka upp svamp- och lökblandningen med grädde, smula i en buljongtärning.
  3. Bryn renskaven i 3–4 omgångar i en het panna med resterande smör. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera rätten med renskav, svamp och resterande lök i små högar och kokt mandelpotatis delad på längden.