Renskav med rotsaker

2 röster
1
Renskav med rotsaker
Foto: TV4

En smal och vild gryta som även passar bra att göra till flera. Lite riven pepparrot vid serveringen passar också.

Visa mer
1

Du behöver

  • 1 liten palsternacka
  • 1 bit kålrot
  • 1 morot
  • 1 liten gul lök
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1-2 dl vatten
  • ca 100 g fryst renskav
  • 3-4 enbär
  • salt och malen vitpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Tärna palsternacka och kålrot. Skiva moroten och löken tunt.
  2. Lägg alla grönsaker i en gryta, smula buljongtärningen över och slå på vatten. Krydda med salt, peppar och enbär. Sjud under lock tills kålroten är mjuk.
  3. Lägg i den halvtinade renskaven efter 10 minuter och låt den sjuda med tills grytan är klar. Strö på persilja och servera.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept