Levergryta
Levergryta
10 ingredienser
1h 30 min
Lever i mustig gräddsås med smak av konjak!
Ingredienser
- 400 g lever (t ex rådjurslever eller ungnötslever)
- 0,5 l standardmjölk
- idealmjöl
- smör
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk viltfond, koncentrerad
- 3 blad salvia
- 1 msk portvin eller konjak
- salt
- peppar
Gör så här
- Skiva levern i tunna skivor och lägg den i mjölk för att dra ut blod och mildra smaken i cirka 1 timme.
- Blanda idealmjöl, salt och svartpeppar. Torka av levern och vänd den i mjölblandningen. Stek den sedan hastigt i smör tillsammans med salvian tills den fått en yta och stannat, men fortfarande är rosa inuti.
- Häll över grädden och tillsätt fonden och en skvätt portvin. Låt koka ihop och servera direkt.