• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rawchokladtryfflar med varma hallon

Rawchokladtryfflar med varma hallon
Foto: TV4

Rawchokladtryfflar med varma hallon

6 steg att laga

9 ingredienser

20m

Tryfflar av raw-kakao och mandelsmör, sötade med honung och serverade med varma hallon

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner

Rawchokladtryfflar

  • 1 dl mandelsmör
  • 0,5 dl honung
  • havssalt (eller himalayasalt)
  • 3-6 msk raw kakao

Vid behov:

  • 1 msk mandelgrädde

hallon

  • hallon (ekologiska)
  • 1-2 msk vatten

Garnering

  • 1 krm hallonpulver

Eventuellt

  • kakao

Gör så här

  1. Rawchokladtryfflar
    Rör ihop alla ingredienser. Är smeten för kladdig, ställ i kylen.
  2. Forma tryfflar med en dessertsked.
  3. Pudra dem lätt med kakao. Ställ i kylen fram till servering.
  4. Varma hallon
    Värm hallonen varsamt i en kastrull, eventuellt krävs liten skvätt vatten så att de inte fastnar i botten.
  5. Servering
    Vid servering så delar du tryffeln i två delar och häller de varma hallonen effektfullt på tallriken.
  6. Pudra lite med hallonpulver och eventuellt lite kakao. Njut!