Rawchokladtryfflar med varma hallon

20m
4
Rawchokladtryfflar med varma hallon
Foto: TV4

Tryfflar av raw-kakao och mandelsmör, sötade med honung och serverade med varma hallon

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 april 2017
20m
4

Du behöver

Rawchokladtryfflar

  • 1 dl mandelsmör
  • 0,5 dl honung
  • havssalt eller himalayasalt
  • 3-6 msk raw kakao

Vid behov:

  • 1 msk mandelgrädde

Varma hallon

  • ekologiska hallon
  • 1-2 msk vatten

Garnering

  • 1 krm hallonpulver

Eventuellt

  • kakao

Gör så här

  1. Rawchokladtryfflar
    Rör ihop alla ingredienser. Är smeten för kladdig, ställ i kylen.
  2. Forma tryfflar med en dessertsked.
  3. Pudra dem lätt med kakao. Ställ i kylen fram till servering.
  4. Varma hallon
    Värm hallonen varsamt i en kastrull, eventuellt krävs liten skvätt vatten så att de inte fastnar i botten.
  5. Servering
    Vid servering så delar du tryffeln i två delar och häller de varma hallonen effektfullt på tallriken.
  6. Pudra lite med hallonpulver och eventuellt lite kakao. Njut!
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept