Ravioli med taleggio och friterad salvia

Ravioli med taleggio och friterad salvia
Foto: TV4
Isabella Morrone 2023
Isabella Morrone 2023

Ravioli med taleggio och friterad salvia

10 ingredienser

Färska pastakuddar fyllda med taleggio serverade i smörsås med tryffel.

Ingredienser

  • pastadeg
  • 500 g durumvetemjöl
  • 5-6 ägg

Taleggiocrème

  • 250 g taleggioost (gärna grottlagrad av märket Taddei)
  • 0,5 dl vispgrädde

Tillbehör

  • 1 kruka salvia
  • rapsolja, till fritering
  • 200 g smör (till smörsås)
  • tryffelolja
  • 1 färsk tryffel (svart, medelstor)

Gör så här

  1. Blanda mjöl och ägg i degblandare eller för hand på bänk tills degen är fin och smidig.
  2. Plasta in degen och låt vila i kylen.
  3. Skala taleggion med en kniv och skär osten i bitar. Lägg i kastrull och täck med grädde. Värm försiktigt på spisen tills taleggion börjar mjukna.
  4. Lyft upp osten och lägg i en mixer. Mixa till en helt slät kräm, den ska inte bli lös utan vara krämig. Ha i lite av grädden om den blir för tjock. Lägg upp i spritspåse och låt svalna.
  5. Plocka salvian och fritera den snabbt i varm olja. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Kavla ut pastadegen på maskin, ca 3 mm. Lägg ut arken på mjölad bänk och spritsa ut taleggiocrème. Pensla med lite vatten och vik degen, skär ravioli och lägg på mjölad bricka.
  7. Värm smöret med någon deciliter vatten. Koka ihop tills det tjocknar lite. Smaksätt med några droppar tryffelolja.
  8. Koka pastan i saltat vatten i ca 3-4 minuter tills de är färdiga.
  9. Lägg pastan i smöret och koka ihop. Tillsätt lite salt om det behövs. Lägg upp och toppa med friterad salvia och riven tryffel.