Ravioli med svampkräm, svampveloute och svampgarnityr

60 m
8
Ravioli med svampkräm, svampveloute och svampgarnityr
Foto: TV4

"Svamp, svamp, svamp", som Marie själv kallar sin rätt. En hyllning till de småländska skogarna och en riktig lyxmiddag för svampälskare!

2 oktober 2017
60 m
8

Du behöver

Ravioli

  • 3 dl färskost
  • 1,5 dl prästost, riven
  • 1 citron, saft och zest
  • salt och peppar
  • 40 ark wontondeg
  • äggula, att pensla med

Svampkräm

  • 600 g portabello, karl- johan eller annan moffig svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 50 g timjan
  • 6 dl tuppbuljong
  • 100 g smör
  • 2 msk soja
  • salt och peppar

Svampveloute

  • tuppfonden från svampkrämen
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • vinäger
  • 1 skvätt mjölk

Garnityr

  • 4 hg ostronskivling
  • 4 hg små knutna champinjoner
  • 4 msk smör
  • 2 dl rökta marcona mandlar
  • 1 kruka oxalis och eller grön harsyra

Gör så här

  1. Ravioli
    Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och fördela på wontonarken. Pensla med äggula runt om och stansa sedan ut rundlar, som ravioli. Koka i saltat vatten med lite olivolja, precis innan servering. Det blir 5 ravioli per man.
  2. Svampkräm
    Koka svamp, lök och timjan i tuppbuljongen under lock i 20 minuter. Ta upp timjan. Sila av svampen och spara buljongen, mixa svampen med smör till en slät kräm. Smaka av med soja, salt och peppar.
  3. Svampveloute
    Koka upp svampbuljongen med grädden och smaka av med salt, peppar och vinäger. Mixa upp med en skvätt kall mjölk innan servering.
  4. Granityr
    Riv ostronskivlingen. Fritera den knaprig i het olja och lägg upp på papper, salta lätt. Hyvla champinjonerna tunt på mandolin. Strimla den rökta mandeln. Arrangera allt enligt bilden med svampkräm i botten, ravioli, svamp, mandlar, örter och sist skummig svampsås.
Kommentera receptet

Fler goda recept