Ravioli med parmesan och burrata på salsicciaragu
Ravioli med parmesan och burrata på salsicciaragu
23 ingredienser
1 h 15 min
Färsk ravioli fylld med två sorters ost bjuds på en ragu på salsicciaragu
Ingredienser
Pastadeg
- 2 ägg
- 3 äggulor
- 300 g tipo 00 mjöl (Tippo 00)
- vatten
- durumvetemjöl
Fyllning
- 100 g parmesanost
- 200 g burrata
- 1 citron
- chilifrukt
- 3 msk ”sky” från ragun
- salt
- svartpeppar
Ragu
- 1 färsk salsicciakorv
- 0,5 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 1,5 dl vitt vin
- 15 körsbärstomater
- 50 g parmesanost, riven
- salt
Garnering
- 25 g parmesanost
- 4 blad svartkål
- 0,5 romanesco
- 100 g burrata
- 50 g smör
Gör så här
Pastadeg
- Mät upp mjölet i en bunke. Nollställ vågen och knäck i äggen. Fyll på med vätska tills det blir totalt 185 g. Knåda ihop och fortsätt knåda i ca 15 minuter. Plasta in och låt degen vila i minst 30 minuter.
Ragu
- Ta ur korven ur sitt skin och mosa. Stek sedan tillsammans med hackad lök och vitlök så att det får lite färg. Häll i vin och tomater och låt koka ihop i ca 5min. Salta och peppra och strö över parmesanen.
Fyllning
- Blanda parmesan, burrata, citronzest, citronsaft, samt sky från ragun. Smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar. Fyllningen ska smaka mycket då pastan tar bort en del av smaken.
Garnering
- Sätt ugnen på 200 grader för parmesanflarn. Fritera svartkål i frityrolja i ca 15 sekunder. Lägg på hushållspapper. Plocka romanescon i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Lägg fyra högar parmesan på bakplåtspapper och ”baka i ugn i ca -3-4 min
Montering av raviolin
- Banka eller kavla ut pastadegen så att den får plats i pastamaskinen. Börja med ”0” och kör till önskad tjocklek (jag körde på 6:an).
- Lägg ut pastadegen på ett bord och lägg en klick fyllning med jämna mellanrum. Vik över pastadagen och nyp ihop med lite vatten emellan. Skär i halvmånar och platta till med gaffel längst ut. Lägg färdiga ravioli i durumvete för att inte de inte ska klibba ihop.
- Koka upp 3 liter vatten med 0,5 dl salt.
- Lägg i pastan och låt koka till al dente, ca 2-3 minuter. Lyft ur raviolin och lägg på hushållspapper.
- Bryn smöret under vispning i en kastrull så att det får en nötig smak.
Servering
- Gör en stor ring på tallriken där ni varvar garneringen: svartkål, romanesco, ragu, burrata och sedan samma ordning runt om.
- Lägg ragu i en liten hög mitt på tallriken. Lägg raviolin ovanpå ragun. Toppa med parmesanflarnet.