Ravioli med getfärskost, brynt smör, salvia och stekta kantareller blir en fest för alla sinnen!
Ingredienser
Pastadeg
ca 10 dl durumvetemjöl
5 ägg
Fyllning
1 ägg, uppvispat
250 g färskost (från get)
salt
2 l vatten
Servering
500 g kantareller (eller annan svamp)
100 g smör
20 färska salviablad
salt
peppar
Gör så här
Pastadeg
Häll ut mjölet på arbetsbänken och gör en skål i mitten med händerna. Knäck i äggen och börja smula ihop.
När du kan börja nypa degen så arbeta in mer och mer av smulet till deg och knåda till en hård fast deg i ca 5-10 minuter.
Plasta degen och låt vila i kylen i minst en timme.
Fyllning
Kavla ut degen tunt med en kavel eller genom en pastamaskin.
Dela degen i två delar. Pensla den ena delen tunt med ägg.
Klicka ut getfärskost med ordentliga mellanrum.
Lägg det andra arket av den utkavlade pastan ovanpå. Tryck till runt fyllningen så att raviolin är helt sluten. Stansa sedan ut en kudde med ett glas så att det är ca 1 cm kant utanför fyllningen.
Koka upp riktligt saltat vatten och koka pastan i ca 4-5 minuter tills den fortfarande är al dente.
Servering
Rensa svampen med en pensel och riv isär de allra största bitarna.
Stek svampen i smör tills den börjar släppa vätska och få färg.
Tillsätt salviabladen och fritera dem i steksmöret.
Salta och peppra.
Lägg pastakuddarna i botten på en skål. Toppa med svamp, salvia och brynt smör.