Ravioli della casa, hemmagjord ravioli i klassisk tomatsås

Ravioli della casa, hemmagjord ravioli i klassisk tomatsås
Foto: TV4

Ravioli fylld med två sorters ost, serveras med syrlig tomatsås med vitlök och basilika. 

Dryckesförslag: Rött vin; Chianti

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 november 2017
1h
4

Du behöver

Ravioli

  • 250 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 400 g ricotta
  • 20 g parmigiano, riven
  • muskotnöt, efter smak
  • Ev. en skvätt vatten

Tomatsås

  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 500 g tomatsås
  • 4 blad basilika
  • 2 tsk grovsalt

Gör så här

  1. Ravioli
    Blanda 200 g mjöl och två vispade ägg i en skål.
  2. Knåda till en elastisk deg och tillsätt eventuellt vatten eller mer mjöl.
  3. Rulla ihop till en boll, plasta in och låt vila i ca 30 min.
  4. Medan degen vilar blanda ricotta, salt, peppar, parmigiano och muskotnöt med en gaffel.
  5. Lägg fyllningen i en spritspåse och sätt in i kylskåp.
  6. Ta degen och dela i två lika stora bitar, kör i pastamaskin eller kavla för hand.
  7. Lägg de två bitarna på bordet, spritsa fyllning på ena biten, lägg över den andra och skär ut önskad form på raviolin.
  8. Strö över lite mjöl och låt pastan vila i kylskåp i 30 min innan den kokas i vatten.
  9. Raviolin har kokat klart när den flyter upp mot ytan, efter ca 1–3 min.
  10. Tomatsås
    Stek vitlöksklyftor i olivolja.
  11. När vitlöksklyftorna fått fin gul färg häll i tomatsåsen, tillsätt salt och basilika och koka i minst 10 min.
  12. Blanda den färdiga tomatsåsen med pastan och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept