• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar

Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar

4 steg att laga

20 ingredienser

50 min

Zeina Mourtadas tolkning av den klassiska franska grönsaksröran ratatouille. Här bjuder hon den ihop med saftiga lammfärsbiffar med smak av provencalska örter.

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

  • 1 zucchini
  • 2 aubergines (ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 paprikor (gärna röda)
  • 500 g körsbärstomater (alt 500 g krossade tomater)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk örter provencale
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Lammfärsbiffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 2 tsk örter provencale
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Skär zucchini och aubergine i ca 2 cm stora bitar. Fritera i en luftfritös. Det går också bra att rosta grönsakerna i ugn. Blanda i så fall zucchini och aubergine med lite olivolja och lägg ut på en plåt. Rosta i ugn 225 grader, 15-20 minuter.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar.
  3. Fräs lök och vitlök glansig och mjuk i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan och fräs lite till. Vänd i tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka ihop ca 15 minuter under lock.
  4. Tillsätt zucchini, aubergine och örter. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 minuter.