Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar
Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar
20 ingredienser
50 min
Zeina Mourtadas tolkning av den klassiska franska grönsaksröran ratatouille. Här bjuder hon den ihop med saftiga lammfärsbiffar med smak av provencalska örter.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Ratatouille
- 1 zucchini
- 2 aubergines (ca 500 g)
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 2 paprikor (gärna röda)
- 500 g körsbärstomater (alt 500 g krossade tomater)
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk örter provencale
- 1 kruka färsk basilika
- olivolja, till stekning
- salt
- peppar
Lammfärsbiffar
- 600 g lammfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk örter provencale
- salt
- peppar
- olivolja, till stekning
Gör så här
- Skär zucchini och aubergine i ca 2 cm stora bitar. Fritera i en luftfritös. Det går också bra att rosta grönsakerna i ugn. Blanda i så fall zucchini och aubergine med lite olivolja och lägg ut på en plåt.
- Rosta i ugn 225 grader, 15-20 minuter.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar.
- Fräs lök och vitlök glansig och mjuk i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan och fräs lite till. Vänd i tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka ihop ca 15 minuter under lock.
- Tillsätt zucchini, aubergine och örter. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 minuter.