Zeina Mourtadas tolkning av den klassiska franska grönsaksröran ratatouille. Här bjuder hon den ihop med saftiga lammfärsbiffar med smak av provencalska örter.
Skär zucchini och aubergine i ca 2 cm stora bitar. Fritera i en luftfritös. Det går också bra att rosta grönsakerna i ugn. Blanda i så fall zucchini och aubergine med lite olivolja och lägg ut på en plåt.
Rosta i ugn 225 grader, 15-20 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar.
Fräs lök och vitlök glansig och mjuk i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan och fräs lite till. Vänd i tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka ihop ca 15 minuter under lock.
Tillsätt zucchini, aubergine och örter. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 minuter.