Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar

Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Ratatouille med saftiga lammfärsbiffar

6

4 steg att laga

20 ingredienser

50 min

Zeina Mourtadas tolkning av den klassiska franska grönsaksröran ratatouille. Här bjuder hon den ihop med saftiga lammfärsbiffar med smak av provencalska örter.

Ingredienser

portioner4 portioner

Ratatouille

  • 1 zucchini
  • 2 aubergine (ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 paprika (gärna röda)
  • 500 g körsbärstomater (alt 500 g krossade tomater)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk örter provencale
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Lammfärsbiffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 2 tsk örter provencale
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Skär zucchini och aubergine i ca 2 cm stora bitar. Fritera i en luftfritös. Det går också bra att rosta grönsakerna i ugn. Blanda i så fall zucchini och aubergine med lite olivolja och lägg ut på en plåt. Rosta i ugn 225 grader, 15-20 minuter.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar.
  3. Fräs lök och vitlök glansig och mjuk i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt paprikan och fräs lite till. Vänd i tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka ihop ca 15 minuter under lock.
  4. Tillsätt zucchini, aubergine och örter. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 minuter.