En fantastiskt smakrik ratatouille med zucchini, aubergine, paprika och lök serveras med perfekt stekta lammkotletter. Sätt på klippet för att se Tareqs tips på hur du får till den perfekta stekningen av lammet.
Hacka rosmarin grovt och riv lite av skalet från citronen med ett zestjärn. Blanda samman zest, saft och rosmarin med olivolja i en liten skål.
Gnid in kotletterna med blandningen och låt stå ca 1 timme.
Ratatouille
Skala och hacka vitlöken grovt. Skiva chilin. Skala och skär löken i ca 2 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora bitar. Skär zucchini och aubergine i lika stora bitar som paprikan och löken.
Repa och hacka timjanen fint.
Hetta upp olivolja i en ugnssäker gryta med lock. Lägg i vitlök och chili. Stek i olja tills vitlöken börjar bli lätt brun i kanten. Lägg i lök och fräs tills den är genomskinlig. Lägg i resten av grönsakerna, timjan och det vita vinet. Koka utan lock i ca 3 minuter.
Tillsätt de krossade tomaterna, salt och peppar. Rör runt och låt småkoka ca 30 minuter på medelvärme. För en något djupare smak, sätt in grytan med lock på i ugnen, 150 grader, 1 timme.
Smaka av med pressad citron, salt och peppar före servering.
Stek kotletterna på hög värme i flingsalt tills de är medium. Salta och peppra. Servera med ratatouillen.