Ratatouille i ugn med bröd

Ratatouille i ugn med bröd
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Ratatouille i ugn med bröd

16 ingredienser

45 min

Siri Barje gör en variant på den franska klassikern ratatouille och rostar alla grönsaker i ugnen. Resultatet blir en ratatouille med koncentrerade smaker och extra sötma. Bjud med ljust surdegsbröd, en god bit fransk ost och gärna kokta ägg för extra mättnad.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 600 g tomat
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 burk gröna oliver
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 surdegsbröd
  • 150 g comteost
  • 4 ägg, kokta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Hacka alla grönsaker grovt.
  3. Lägg allt i en form tillsammans med olivolja och oliver. Krydda med timjan, rosmarin, salt och peppar.
  4. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Skär brödet i skivor och rosta.
  6. Ta fram osten så den är rumstempererad.
  7. Ta ut, rör runt och riv över basilika.
  8. Servera med bröd, ost och ägg!
Ratatouille i ugn med bröd | Köket.se