Råskuren råbock med puffad quinoa och omogen tomat


Råskuren råbock med puffad quinoa och omogen tomat
22 ingredienser
1 h + torktid
Den här lyxiga rätten med vilda smaker kan förgylla vilken dag som helst! Råskuren råbock tillsammans med puffad quinoa, åkerbönsmiso, ramslök och omogen tomat kan ju bara bli underbart gott ihop.
Se Andreas Landén laga receptet

Ingredienser
Rådjur
- 1 innanlår (rådjursinnanlår, råbock)
- rapsolja
- salt
Quinoachips
- 200 g quinoa (gärna svensk)
- 0,2 l vatten
- 20 g potatismjöl
- salt
- frityrolja
Misomajonnäs
- 5 äggulor
- 2,5 msk äppelcidervinäger
- 6,25 dl matolja
- 1 msk åkerbönsmiso (eller vanlig miso)
- salt
Ramslökskapris
- 1 dl vatten
- 1 dl äppelcidervinäger
- 10 g havssalt
- 50 g ramslöksbär
Inlagd grön/omogen tomat
- 1 dl vatten
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 3 gröna tomater (normalstora)
Servering
- 4 ätbara blommor (tagetesblommor)
Gör så här
Rådjur
- Skiva innanlåret tunt och pensla med rapsolja. Salta vid servering.
Quinoachips
- Koka quinoan helt mjuk i osaltat vatten. Red av den med potatismjöl och smaka av med salt.
- Bred ut massan på bakplåtspapper och låt torka i ugnen på 60 grader över natten.
- Värm upp frityrolja till 210 grader och fritera de torkade quinoachipsen hastigt så att quinoan puffar.
- Förvara quinoachipsen i en tät låda fram till servering.
Misomajonnäs
- Blanda äggulor, vinäger och miso.
- Tillsätt olja droppvis under vispning och smaka slutligen av med salt.
Ramslökskapris
- Värm vatten, vinäger och salt i kastrull.
- Slå den varma lagen över bären och låt stå minst 24 timmar innan servering.
Inlagd grön/omogen tomat
- Koka upp vatten, ättika och socker och låt svalna.
- Skiva tomaterna i tunna skivor och slå över lagen. Låt stå minst 24 timmar innan servering.
Servering
- Skölj och plocka blommor innan servering.