Råraka med sourcream och onion

Råraka med sourcream och onion
Foto: Tv4

Råraka med sourcream och onion

7 ingredienser

30 min

En härligt krispig råraka passar perfekt som start på en god middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se avsnittet här!
Halv åtta hos mig 2025

Se avsnittet här!

På TV4 Play kan du se säsongens avsnitt av Halv åtta hos mig 2025

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 5-6 fasta potatisar (stora)
  • salt
  • rödlök
  • 2 ägg
  • smör
  • gräddfil
  • röd tångkaviar

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen grovt.
  2. Lägg den rivna potatisen i en skål och salta. Låt stå i 15 minuter så att potatisen släpper vätska.
  3. Hacka rödlök superfint.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
  5. Krama ur vätskan från potatisen.
  6. Blanda äggen med potatisen.
  7. Lägg ner en rejäl klick smör i den varma stekpannan och stek en fjärdedel av potatisen i smöret. Platta till och stek i ca 4 minuter per sida.
  8. Servera rårakorna med klick gräddfil, rödlök och tångkaviar.