Råraka med lök och potatis

koket.se
Råraka med lök och potatis
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Råraka med lök och potatis

11 ingredienser

20 m

En frasig råraka med ljummen dipp är alltid festligt och gott. Den här versionen är dessutom något utöver det vanliga!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 potatisar (medelstora)
  • 1 gul lök
  • 3 msk kikärtsmjöl
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • olja

Dippsås

  • 3 dl yoghurt
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skiva potatis och lök.
  2. Blandan potatisen och löken med kikärtsmjöl och kryddor.
  3. Gör små bollar av smeten.
  4. Värm oljan till 180 grader och fritera bollarna gyllene.
  5. Lyft upp bollarna och platta till dem något.
  6. Fritera sedan dem en gång till.

Dippsås

  1. Koka ihop dippen och smaka av med salt.

Servering

  1. Servera dippen ljummen till rårakan.