Krispiga rädisor med ramslökssmör blir ett perfekt litet tilltugg att bjuda på i vårsolen.
Ingredienser
1 knippe rädisa
100 g smör, rumsvarmt
6 blad ramslök
flingsalt
sesamfrön (eller dukkha)
Gör så här
Skölj och ansa bladen på rädisorna, låt de nättare bladen vara kvar.
Lägg rädisorna i en bunke med kallt vatten.
Lyft sedan upp rädisorna och lägg dem på ett fat med en kökshandduk. Ställ i kylen i minst 1 timme.
Ställ sedan in fatet i frysen 10 minuter innan de ska doppas i smöret.
Mixa smör och ramslök till en grön blandning.
Smält sedan smöret långsamt i en kastrull, det ska bara smälta och inte puttra.
Dippa de iskalla rädisorna till hälften i smöret och lägg dem på ett fat med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och eventuellt rostade sesamfrön eller dukkha.
Ställ rädisorna kallt fram till servering så att smöret stelnar ordentligt runtom rädisan.