Ramen med fläskfärs och sesam
Ramen med fläskfärs och sesam
18 ingredienser
35 m
Spicy sesame pork ramen - Jennie Walldéns goda nudelsoppa med fläskfärs, sesam, ägg och böngroddar.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 1,5 l kycklingbuljong
- 2 dl vatten
- 2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger)
- 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker)
- 5 cm ingefära, tunt skivad
- 5 msk japansk soja
- 5 msk sesamolja
- salt
- 4 ägg
- 0,5 dl neutral matolja
- 4 klyftor vitlök, skivade
- 2 röda chilifrukter, skivad
- 3 msk sesamfrön
- 300 g fläskfärs
- 400 g ramennudlar (eller äggnudlar)
- 4 salladslökar, tunt skivade
- 1 stor näve färska böngroddar
- 140 g bladspenat
Gör så här
- Koka upp buljongen med 2 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, 3 msk soja och 2 msk sesamolja. Låt koka i 15 minuter. Sila av ingefäran och håll varmt.
- Koka äggen exakt 7 minuter (lägg ner i kokande vatten). Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften.
- Under tiden buljongen och äggen kokar, fräs vitlök, 1 chili och sesamfrön i matolja till vitlöken och sesamfröna är rostade och gyllene. Häll över i en mortel och mortla till en tunn pasta. Häll i 2 msk sesamolja samt salt och rör om. Ställ åt sidan.
- Fräs fläskfärs i 1 msk sesamolja till gyllene och knaprigt. Häll på 2 msk soja och låt fräsa med i några sekunder. Håll varmt.
- Koka nudlarna till al dente, detta tar 1-2 minuter beroende på vilka nudlar du valt. Häll av vattnet.
- Bottna 4 djupa skålar med nudlarna, häll sedan på buljong. Toppa med fläsk, ägghalvor, salladslök, spenat, böngroddar och resterande chili. Ringla den heta vitlöksoljan över dina ramen och servera genast!