• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ramen med fläskfärs och sesam

Ramen med fläskfärs och sesam
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Ramen med fläskfärs och sesam

6 steg att laga

18 ingredienser

35 m

Spicy sesame pork ramen - Jennie Walldéns goda nudelsoppa med fläskfärs, sesam, ägg och böngroddar.

Ingredienser

4 portioner
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger)
  • 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker)
  • 5 cm ingefära, tunt skivad
  • 5 msk japansk soja
  • 5 msk sesamolja
  • salt
  • 4 ägg
  • 0,5 dl neutral matolja
  • 4 klyfta vitlök, skivade
  • 2 röda chilifrukter, skivad
  • 3 msk sesamfrön
  • 300 g fläskfärs
  • 400 g ramennudlar (eller äggnudlar)
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 stor näve färska böngroddar
  • 140 g bladspenat

Gör så här

  1. Koka upp buljongen med 2 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, 3 msk soja och 2 msk sesamolja. Låt koka i 15 minuter. Sila av ingefäran och håll varmt.
  2. Koka äggen exakt 7 minuter (lägg ner i kokande vatten). Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften.
  3. Under tiden buljongen och äggen kokar, fräs vitlök, 1 chili och sesamfrön i matolja till vitlöken och sesamfröna är rostade och gyllene. Häll över i en mortel och mortla till en tunn pasta. Häll i 2 msk sesamolja samt salt och rör om. Ställ åt sidan.
  4. Fräs fläskfärs i 1 msk sesamolja till gyllene och knaprigt. Häll på 2 msk soja och låt fräsa med i några sekunder. Håll varmt.
  5. Koka nudlarna till al dente, detta tar 1-2 minuter beroende på vilka nudlar du valt. Häll av vattnet.
  6. Bottna 4 djupa skålar med nudlarna, häll sedan på buljong. Toppa med fläsk, ägghalvor, salladslök, spenat, böngroddar och resterande chili. Ringla den heta vitlöksoljan över dina ramen och servera genast!