Räksallad med jordnötssås

räksallad med pressgurka och jordnötsdressing
Foto: TV4

Räksallad med jordnötssås

Av: Carolina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 min

Smakrik sallad med räkor, pressgurka och jordnötssås - en härlig smakkombination!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pressgurka

  • 1 gurka
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk färsk persilja, hackad

Jordnötssås

  • 2 msk crunchy jordnötssmör
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 dl kokosmjölk
  • vatten
  • cayennepeppar, efter smak

Garnering

  • sallad
  • crema di balsamico
  • olivolja
  • 1 förp körsbärstomater
  • 300 g frysta räkor
  • 1 mango, skuren i tärningar

Gör så här

Pressgurka

  1. Skiva gurkan. Gör en lag på vatten, ättika och socker. Häll det sedan över gurkan och blanda om. Ha i persiljan och ställ i kylen.

Jordnötssås

  1. Blanda jordnötssmöret med vatten och cayenne efter önskad konsistens och styrka, blanda i kokosmjölk och röd curry. Värm sedan och servera på salladen!

Sallad

  1. Lägg upp gurkan i mitten. Lägg bland gurkan upp salladen. Häll över olivolja och balsamico. Blanda runt om häll upp jordnötssås och ha räkorna på toppen. Ha på mango samt körsbärstomater