Räksallad med jordnötssås

räksallad med pressgurka och jordnötsdressing
Foto: TV4

Räksallad med jordnötssås

3

3 steg att laga

16 ingredienser

30 min

Smakrik sallad med räkor, pressgurka och jordnötssås - en härlig smakkombination!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Pressgurka

  • 1 gurka
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk färsk persilja, hackad

Jordnötssås

  • 2 msk crunchy jordnötssmör
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 dl kokosmjölk
  • vatten
  • cayennepeppar, efter smak

Garnering

  • sallad
  • crema di balsamico
  • olivolja
  • 1 förp körsbärstomater
  • 300 g frysta räkor
  • 1 mango, skuren i tärningar

Gör så här

  1. Pressgurka
    Skiva gurkan. Gör en lag på vatten, ättika och socker. Häll det sedan över gurkan och blanda om. Ha i persiljan och ställ i kylen.
  2. Jordnötssås
    Blanda jordnötssmöret med vatten och cayenne efter önskad konsistens och styrka, blanda i kokosmjölk och röd curry. Värm sedan och servera på salladen!
  3. Sallad
    Lägg upp gurkan i mitten. Lägg bland gurkan upp salladen. Häll över olivolja och balsamico. Blanda runt om häll upp jordnötssås och ha räkorna på toppen. Ha på mango samt körsbärstomater
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer