Ragu Oltré

POPULÄRT
Ragu Oltré
Foto: Fredrik Skogkvist
joel åhlin
joel åhlin

Ragu Oltré

Av: Joel Åhlin, Harald Wachtmeister, Jason Diakité

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

4 h

En smakrik ragu som fått småkoka i fyra timmar passar perfekt med nykokt tagliatelle. En härlig rätt att testa i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 30 g gul lök, finhackad
  • 30 g morot, finhackad
  • 30 g stjälkselleri, finhackad
  • 150 g fläsksida, grov­hackad
  • 300 g mellangärde, grovhackad (bog eller högrev funkar bra)
  • ca 15 cl vitt vin
  • 140 g tomatpuré, dubbelkoncentrerad
  • 200 g passerade tomater
  • tagliatelle
  • salt

Gör så här

  1. Fräs lök, morot och selleri ett par minuter. Tillsätt fläskköttet och låt det få färg under endast ett par minuter. Tillsätt sedan nötkött och bryn ett par minuter till.
  2. Slå på vinet och låt det evaporera.
  3. Slutligen häller du på tomatpuré och de passerade tomaterna. Ge grytan ett upp­kok och låt den småputtra utan lock i fyra timmar.
  4. Koka pasta med grönsaksbuljong och häll den sedan direkt ner i stekpannan.