En krämig pastarätt som kombinerar nötfärs, champinjoner och rosmarin och som blir till en "vit" köttfärssås med vitt vin, kalvfond och parmesan. Perfekt för både vardagsmiddagen och helgens mysiga middagsbjudning.
Fräs champinjonerna tillsammans med schalotten- och vitlöken i olivolja i en högkantad stekpanna tills löken blivit glansig. Lägg över allting på en tallrik.
Höj värmen och stek nötfärsen i samma stekpanna tills den är tillagad och fått fin färg.
Tillsätt vitt vin och låt det koka in.
Tillsätt färsk rosmarin, kalvfond, vispgrädde och svamp- och lökblandningen och låt sjuda i 15 minuter. Vänd ner parmesanosten och smaka av med salt, japansk soja, citronsaft och citronzest.
Koka pastan al dente. Vänd ner i såsen och smaka av med svartpeppar. Toppa med parmesanost och persilja!