Ragu bianco med svamp och rosmarin

NYHET
Ragu bianco med svamp och rosmarin
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Ragu bianco med svamp och rosmarin

15 ingredienser

30 min

En krämig pastarätt som kombinerar nötfärs, champinjoner och rosmarin och som blir till en "vit" köttfärssås med vitt vin, kalvfond och parmesan. Perfekt för både vardagsmiddagen och helgens mysiga middagsbjudning.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • ca 300 g champinjoner, klyftade
  • 2 schalottenlökar, tunt skivade (alt gul lök)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad (alt 1 tsk torkad)
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde (valfri fetthalt)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 citron
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 400 g tagliatelle
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad

Till servering

  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Fräs champinjonerna tillsammans med schalotten- och vitlöken i olivolja i en högkantad stekpanna tills löken blivit glansig. Lägg över allting på en tallrik.
  2. Höj värmen och stek nötfärsen i samma stekpanna tills den är tillagad och fått fin färg.
  3. Tillsätt vitt vin och låt det koka in.
  4. Tillsätt färsk rosmarin, kalvfond, vispgrädde och svamp- och lökblandningen och låt sjuda i 15 minuter. Vänd ner parmesanosten och smaka av med salt, japansk soja, citronsaft och citronzest.
  5. Koka pastan al dente. Vänd ner i såsen och smaka av med svartpeppar. Toppa med parmesanost och persilja!