Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker

POPULÄRT
Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker

22 ingredienser

ca 30 m

Raggmunkar med färsk spenat i. Servera med snabbpicklade grönsaker samt en krämig äggröra med fänkål och kummin.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Picklade grönsaker

  • 0,3 gurka
  • 0,5 knippe rädisa
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm salt

Raggmunk

  • 800 g fast potatis
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 100 g färsk spenat
  • smör, att steka i

Tillbehör

  • 4 ägg
  • smör, till stekning
  • 0,5 tsk hel kummin
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ihop vatten, vinäger, socker och salt till en lag. Skiva eller hyvla rädisa och gurka tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen till servering!
  2. Grovriv potatis ned i en bunke. Blanda i ägg, mjöl, mjölk, salt och spenat.
  3. Smält smör i en stor stekpanna, bred ut klickar av smeten i stekpannan och stek dem gyllene på båda sidor. Håll varma i ugnen.
  4. Hetta upp en till stekpanna, häll i kryddorna och stek dem i ca 1 minut. Tillsätt 4 msk smör samt äggen, rör tills det blir äggröra. Lägg i 2 msk smör till. Salta och peppra.
  5. Hacka gräslöken. Servera raggmunken med äggröra, gräslök, crème fraiche och picklade grönsaker! Strö över riven västerbottensost på äggröran.