Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker

12 röster
ca 30 m
4
Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker

Raggmunkar med färsk spenat i. Servera med snabbpicklade grönsaker samt en krämig äggröra med fänkål och kummin.

ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

Picklade grönsaker

  • 0,3 gurka
  • 0,5 knippe rädisa
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm salt

Raggmunk

  • 800 g fast potatis
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 100 g färsk spenat
  • smör, att steka i

Tillbehör

  • 4 ägg
  • smör, till stekning
  • 0,5 tsk hel kummin
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop vatten, vinäger, socker och salt till en lag. Skiva eller hyvla rädisa och gurka tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen till servering!
  2. Grovriv potatis ned i en bunke. Blanda i ägg, mjöl, mjölk, salt och spenat.
  3. Smält smör i en stor stekpanna, bred ut klickar av smeten i stekpannan och stek dem gyllene på båda sidor. Håll varma i ugnen.
  4. Hetta upp en till stekpanna, häll i kryddorna och stek dem i ca 1 minut. Tillsätt 4 msk smör samt äggen, rör tills det blir äggröra. Lägg i 2 msk smör till. Salta och peppra.
  5. Hacka gräslöken. Servera raggmunken med äggröra, gräslök, crème fraiche och picklade grönsaker! Strö över riven västerbottensost på äggröran.
17 juni 2017