Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker

ca 30 m
4
Spela video Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker
Foto: TV4
ca 30 m
4

Du behöver

Picklade grönsaker

  • 1/3 gurka
  • 0,5 knippe rädisor
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 nypa salt

Raggmunk

  • 800 g fast potatis
  • 1 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 100 g färsk spenat
  • smör, att steka i

Tillbehör

  • 4 ägg
  • smör, till stekning
  • 0,5 tsk kumminfrö
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop vatten, vinäger, socker och salt till en lag. Skiva eller hyvla rädisa och gurka tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen till servering!
  2. Grovriv potatis ned i en bunke. Blanda i ägg, mjöl, mjölk, salt och spenat.
  3. Smält smör i en stor stekpanna, bred ut klickar av smeten i stekpannan och stek dem gyllene på båda sidor. Håll varma i ugnen.
  4. Hetta upp en till stekpanna, häll i kryddorna och stek dem i ca 1 minut. Tillsätt 4 msk smör samt äggen, rör tills det blir äggröra. Lägg i 2 msk smör till. Salta och peppra.
  5. Hacka gräslöken. Servera raggmunken med äggröra, gräslök, crème fraiche och picklade grönsaker! Strö över riven västerbottensost på äggröran.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept