Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker
Raggmunkar serverade med äggröra och picklade grönsaker
22 ingredienser
ca 30 m
Raggmunkar med färsk spenat i. Servera med snabbpicklade grönsaker samt en krämig äggröra med fänkål och kummin.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
Picklade grönsaker
- 0,3 gurka
- 0,5 knippe rädisa
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 1,5 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 0,5 krm salt
Raggmunk
- 800 g fast potatis
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 1 msk salt
- 100 g färsk spenat
- smör, att steka i
Tillbehör
- 4 ägg
- smör, till stekning
- 0,5 tsk hel kummin
- 0,5 tsk fänkålsfrö
- 1 dl Västerbottensost, riven
- 1 kruka gräslök
- 2 dl crème fraîche
- salt
- peppar
Gör så här
- Vispa ihop vatten, vinäger, socker och salt till en lag. Skiva eller hyvla rädisa och gurka tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen till servering!
- Grovriv potatis ned i en bunke. Blanda i ägg, mjöl, mjölk, salt och spenat.
- Smält smör i en stor stekpanna, bred ut klickar av smeten i stekpannan och stek dem gyllene på båda sidor. Håll varma i ugnen.
- Hetta upp en till stekpanna, häll i kryddorna och stek dem i ca 1 minut. Tillsätt 4 msk smör samt äggen, rör tills det blir äggröra. Lägg i 2 msk smör till. Salta och peppra.
- Hacka gräslöken. Servera raggmunken med äggröra, gräslök, crème fraiche och picklade grönsaker! Strö över riven västerbottensost på äggröran.