Raggmunk på rotsaker med bacon och lingon

raggmunk med rotsaker, bacon och lingon
Foto: TV4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Raggmunk på rotsaker med bacon och lingon

11

12 ingredienser

30 min

Stefan Ekengren bjuder på en variant av klassikern raggmunk. Han tvistar till den genom att addera rotfrukter i smeten vilket ger en otroligt fin smak till hela rätten. Han serverar med de klassiska tillbehören bacon och rårörda lingon!

Ingredienser

portioner
  • 400 g potatis, skalad
  • 200 g morot, skalad
  • 200 g rotselleri, skalad
  • 0,5 gul lök
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 100 smör (till stekning)
  • 1 förp bacon

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda ägg och vetemjöl till en tjock massa. Vispa i mjölk och salt.
  2. Finriv potatis, morot, selleri och lök och vrid ur vatten i en ren kökshandduk. Blanda i smeten.
  3. Värm en stekpanna till precis under maxvärme, ha i smör och när smöret precis tystnat börja stek raggmunkar i den storlek som önskas. Låt steka gyllenbruna och frasiga i kanterna, vänd och stek klara.
  4. Stek bacon krispigt.

  5. Rör ihop lingon och socker i bunke, plasta och ställ i rumstemperatur till servering.