Rådjurssadel med gräddkokt kål och färsk tryffel

15 röster
1 h
4

Bjud på en riktigt lyxig middag bestående av rådjurssadel med gräddkokt kål och färsk tryffel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Rådjurssadel

  • 1 rådjurssadel
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • grillkrydda
  • salt
  • smör

Gräddkokt kål

  • 0,5 spetskål (eller vitkål)
  • 3 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 20-30 g färsk tryffel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rådjur
    Krydda köttet och bryn i stekpanna. Stek det sedan på 150 grader i ugnen tills temperaturen når 57 grader, efter cirka 20-25 minuter. Låt vila någon minut och skär upp.
  2. Gräddkokt kål
    Strimla kålen tunt och koka den i saltat vatten 3-5 minuter. Häll av vattnet och låt kålen ånga av på duk.
  3. Koka ihop grädden och lägg sedan i kålen. Salta och peppra. Hyvla tryffel över vid servering.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...