Rådjurssadel med gräddkokt kål och färsk tryffel

Rådjurssadel med gräddkokt kål och färsk tryffel
Foto: Tv4

Rådjurssadel med gräddkokt kål och färsk tryffel

Av: Mona - Hedemora

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h

Bjud på en riktigt lyxig middag bestående av rådjurssadel med gräddkokt kål och färsk tryffel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rådjurssadel

  • 1 rådjurssadel
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • grillkrydda
  • salt
  • smör

Gräddkokt kål

  • 0,5 spetskål (eller vitkål)
  • 3 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 20-30 g färsk tryffel

Gör så här

Rådjur

  1. Krydda köttet och bryn i stekpanna. Stek det sedan på 150 grader i ugnen tills temperaturen når 57 grader, efter cirka 20-25 minuter. Låt vila någon minut och skär upp.

Gräddkokt kål

  1. Strimla kålen tunt och koka den i saltat vatten 3-5 minuter. Häll av vattnet och låt kålen ånga av på duk.
  2. Koka ihop grädden och lägg sedan i kålen. Salta och peppra. Hyvla tryffel över vid servering.