Rådjursnoisetter med palsternackspuré

0 röster
4
Rådjursnoisetter med palsternackspuré
Foto: TV4

Vilt fanns ofta på bättre krogars matsedlar förr, till exempel på Grand Hôtel i Saltsjöbaden, varifrån detta recept är inspirerat. Du kan även laga det här receptet av fläskfilé.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g rådjursfilé
  • 3 palsternackor
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • smör
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 endive
  • 100 g kantareller
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i bitar, koka dem mjuka i saltat vatten. Kör dem till slät puré i mixer med lite av kokspadet. Blanda med grädden, koka upp och låt koka ihop till lagom purékonsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär rådjursfilén i 8 skivor, bulta ut dem lätt. Salta, peppra och stek i smör 2–3 minuter på varje sida, håll dem sedan varma i aluminiumfolie. Vispa ur pannan med buljongen och vinet och rör i gelén. Sila över skyn i en kastrull, häll i grädden och köttsaften från foliepaketet. Koka ihop såsen och smaka av.
  3. Strimla endiven, skiva svampen och bryn allt i smör, salta och peppra. Skär äpplet i klyftor och stek även det hastigt. Lägg upp noisetterna på varma tallrikar med såsen, purén, svampblandningen och äppelskivorna. Servera genast.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept