Rådjur à la Rydberg med senapsgrädde
Rådjur à la Rydberg med senapsgrädde
24 ingredienser
1 h
Rådjur à la Rydberg med senapsgrädde, confiterad äggula och pepparrot kan bli en riktig succérätt i höst.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 600 g rådjursfilé
- 2 bakpotatisar
- 4 ägg
- 2 dl olja
- 2 gula lökar
- 200 g smör
- salt
- peppar
Senapsgrädde
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk skånsk senap
- 1 tsk senapspulver
- tabasco
- salt
- svartpeppar
Rödvinssås
- 1 rödlök
- 1 vitlök
- 2 msk strösocker
- 2 dl rött vin
- 2 dl kalvfond
- 2 msk sherryvinäger
- salt
- svartpeppar
Servering
- persilja
- 1 bit färsk pepparrot
Gör så här
- Skär köttet i 2 x 2 cm kuber.
- Skär sedan potatisen i samma storlek.
- Separera äggula från vitan och lägg på en plåt med olja. Tillaga i ugnen på 75 grader i ca 12 minuter.
- Finhacka gul lök och stek sedan i smör tills den är mjuk.
- Stek potatisen krispig i olja och smör.
- Stek köttet i smör runt om på alla sidor i ca 2–3 minuter innan servering.
Senapsgrädde
- Vispa crème fraîche med senap och smaksätt med tabasco, salt och peppar.
Rödvinssås
- Strimla rödlök och vitlök. Värm upp en kastrull med löken och tillsätt socker, låt det sedan karamelliseras.
- Tillsätt vin och kalvfond och låt reducera ner.
Servering
- Finhacka persilja och fin strimla pepparrot till garnering.
- Servera köttet med varm potatis, lök, crème fraîche och toppa med äggulan, persilja och pepparrot.