Rådjur à la Rydberg med senapsgrädde

POPULÄRT
koket.se
Rådjur à la Rydberg med senapsgrädde NY
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Rådjur à la Rydberg med senapsgrädde

24 ingredienser

1 h

Rådjur à la Rydberg med senapsgrädde, confiterad äggula och pepparrot kan bli en riktig succérätt i höst.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g rådjursfilé
  • 2 bakpotatisar
  • 4 ägg
  • 2 dl olja
  • 2 gula lökar
  • 200 g smör
  • salt
  • peppar

Senapsgrädde

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 tsk senapspulver
  • tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Rödvinssås

  • 1 rödlök
  • 1 vitlök
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl kalvfond
  • 2 msk sherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • persilja
  • 1 bit färsk pepparrot

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 x 2 cm kuber.
  2. Skär sedan potatisen i samma storlek.
  3. Separera äggula från vitan och lägg på en plåt med olja. Tillaga i ugnen på 75 grader i ca 12 minuter.
  4. Finhacka gul lök och stek sedan i smör tills den är mjuk.
  5. Stek potatisen krispig i olja och smör.
  6. Stek köttet i smör runt om på alla sidor i ca 2–3 minuter innan servering.

Senapsgrädde

  1. Vispa crème fraîche med senap och smaksätt med tabasco, salt och peppar.

Rödvinssås

  1. Strimla rödlök och vitlök. Värm upp en kastrull med löken och tillsätt socker, låt det sedan karamelliseras.
  2. Tillsätt vin och kalvfond och låt reducera ner.

Servering

  1. Finhacka persilja och fin strimla pepparrot till garnering.
  2. Servera köttet med varm potatis, lök, crème fraîche och toppa med äggulan, persilja och pepparrot.