Råbiff gjord på oxfilé serverad med hemslagen tryffelmajonnäs. Toppa med krispigt friterade grönsaker och krutonger. Passar fint att servera som förrätt eller lyxig lunch.
Börja med att mala oxfilébiten grovt i en köttkvarn. Låt färsen vila i rumstemperatur.
Skala och finhacka löken.
Tryffelmajonnäs
Vispa äggulor, vinäger och dijonsenap. Tillsätt matolja droppvis till att börja med så att du ser att den sätter sig. Efter en stund kan du hälla i oljan en stråle. Vispa hela tiden! Jag brukar använda mixer. Nu är majonnäsen klar och jag smaksätter den med kryddorna samt tryffeln.
Garnering
Värm upp frityroljan till ca 160 grader. Strimla purjolöken i långa smala strimlor. Skala rödbetan och skiva den först i tunna skivor. Skär sedan skivorna i smala strimlor.
När oljan har kommit upp i temperatur är det bara att fritera. Purjolöken går väldigt fort och när den börjar bli lite gyllene är den klar att tas upp och läggas på hushållspapper. Salta den lätt. Gör sedan likadant med rödbetan.
Finhacka det vita brödet och stek i en torr panna tills du fått brödet som hårda krutonger.
Blanda nu oxfilén, löken och kaprisen och vänd ner det i en skål med lite olivolja. Salta och peppra.
Klipp krassen och vänd ner precis innan servering.
Ställ en stansring i önskad storlek på en tallrik. Fyll den med köttblandningen, packa inte köttet då det är bättre om det är lite fluffigt.
Ta nu bort stansringen och toppa med det friterade samt det rostade brödet. Skiva eller riv resten av tryffeln över råbiffen. Smaklig spis!