Råbiff med pistagecréme

Råbiff med pistagenötter
Foto: TV4

Råbiff med pistagecréme

Av: Maja Ivarsson

Från: Sveriges mästerkock VIP

15 ingredienser

20 m + tid i kyl

Råbiff med pistagenötter är en festlig rätt som passar perfekt till helgmiddagen.

Vill du baka eget flatbread? Här hittar du recept!

Ingredienser

portioner
  • 175 g pistagenötter, naturella utan skal
  • 75 g vatten
  • 75 g rapsolja
  • citron
  • salt
  • 200 g innanlår (eller fransyska)
  • 1 tsk gröna oliver, hackande
  • 1 msk parmesanost, finriven
  • citronskal
  • rucolasallad
  • citronsaft
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • pistagenötter, rostade och salt (till servering)
  • flatbread

Gör så här

  1. Mixa först nötterna i en matberedare till en torr smulig konsistens, mixa sedan ännu länge tills nötterna släpper sin naturliga olja.
  2. Addera vatten och olja tills du får en slätare konsistens. Tillsätt citronsaft och salt tills den är slät och god.
  3. Ansa köttet från senor och fett. Skär köttet i tunna strimlor och lägg på ett fat. Undvik att köttstrimlorna vidrör varann, det är då de blir gråa i färg och inte vackert röda. Strö över salt. Lägg sedan köttstrimlorna på kylning.
  4. Ta köttet ur kylen och finhacka det till små kuber.
  5. Tillsätt oliver, parmesanost, citronzest, olivolja, salt och svartpeppar.
  6. Vänd runt en näve rucolasallad med citronjuice, olivolja och salt.
  7. Vänd runt köttblandningen med den dressade rucolasalladen.
  8. Lägg pistaschkrämen som en spegel på tallriken. Lägg på råbiffen som är mixad med rucolasalladen.
  9. Toppa med varma pistagenötter och servera gärna med flatbread.