Råbiff med kapris och tryffelmajonnäs

POPULÄRT
Råbiff med kapris och tryffelmajonnäs
Foto: tv4

Råbiff med kapris och tryffelmajonnäs

Av: Amanda - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

45 m

Smakrik råbiff med fantastiska smakkombinationer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tryffelmajonnäs

  • vitlök
  • majonnäs
  • tryffelolja
  • dijonsenap
  • salt
  • malen svartpeppar

Friterad jordärtskocka

  • 0,5 l frityrolja
  • 4-6 jordärtskockor
  • salt

Råbiff

  • 300-400 g oxfilé (eller ryggbiff)
  • 1-2 schalottenlökar
  • 15 g gräslök
  • 2-3 msk kapris
  • 2-3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Garnering

  • gräslök
  • krasse
  • kapris

Gör så här

Tryffelmajonnäs

  1. Rosta vitlökarna i en ugnsform i ugnen på 200–220 grader tills de är mörkbruna, nästan svarta och torra rakt igenom. Låt svalna.
  2. Finhacka eller mixa vitlökarna till smulor.
  3. Blanda majonnäs med vitlökssmulorna. Tillsätt tryffelolja, dijonsenap och smaka av med salt och nymalen peppar.

Friterad jordärtskocka

  1. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 160 grader.
  2. Hyvla jordärtskockan tunt på mandolin, fritera gyllenbruna och ta upp och lägg på hushållspapper, salta lätt.

Råbiff

  1. Mal eller finhacka köttet.
  2. Finhacka schalottenlök, gräslök (spara lite för garnering) och blanda ner i det malda köttet. Tillsätt kapris (spara lite för garnering) och olja. Smaka av med salt och nymald peppar.
  3. Forma råbiffen på valfritt sätt på tallrik, strö över de friterade jordärtskockorna, klicka ut tryffelmajonnäs och garnera med gräslök, kapris och krasse. Avsluta med lite salt och nymald svartpeppar.