Rabarbersoppa med crunch

Foto: Tv4
Rabarbersoppa med crunch
13 ingredienser
45 min
En riktig fräsch dessert till sommaren. En kall syrlig soppa en varm sommardag går hem hos de flesta.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 700 g rabarber
- 1,2 l vatten
- 2 dl strösocker
- 2 stjärnanis
- 2 kanelstänger
- 1 vaniljstång
- 1 citron
- 1,5 msk potatismjöl (utrörd i kallt vatten)
Crunch
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 25 g smör
Garnering
- 1 dl vaniljvisp
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Skiva rabarbern i små bitar. Koka upp i en kastrull med vatten, socker, stjärnanis, kanel och vaniljstång i ca 5 minuter.
- Sila av och koka upp igen. Krama ut saften ur citronen.
- Blanda potatismjöl och lite kallt vatten och häll i i kastrullen och koka upp igen. Låt sedan soppan svalna.
- Vispa vaniljvispen.
- Blanda ihop havregryn, socker och smör. Smula ut det över en bakplåt och in i ugnen i ca 10 minuter.
- Häll upp soppan i en djup tallrik och strö crunches över.
- Toppa med lite vaniljvisp och citronmelissblad.