Rabarbersoppa med crunch

Rabarbersoppa med crunch
Foto: Tv4

Rabarbersoppa med crunch

Av: Lina - Söderköping

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45 min

En riktig fräsch dessert till sommaren. En kall syrlig soppa en varm sommardag går hem hos de flesta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 700 g rabarber
  • 1,2 l vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • 1,5 msk potatismjöl (utrörd i kallt vatten)

Crunch

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 25 g smör

Garnering

  • 1 dl vaniljvisp
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Skiva rabarbern i små bitar. Koka upp i en kastrull med vatten, socker, stjärnanis, kanel och vaniljstång i ca 5 minuter.
  2. Sila av och koka upp igen.  Krama ut saften ur citronen.
  3. Blanda potatismjöl och lite kallt vatten och häll i i kastrullen och koka upp igen. Låt sedan soppan svalna.
  4. Vispa vaniljvispen.
  5. Blanda ihop havregryn, socker och smör. Smula ut det över en bakplåt och in i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Häll upp soppan i en djup tallrik och strö crunches över.
  7. Toppa med lite vaniljvisp och citronmelissblad.