Rabarberrulltårta
Rabarberrulltårta
12 ingredienser
30 m
Den här härlig rulltårtan är fylld av rabarberkompott och en frisk mascarponemousse med citron. En underbar kombination som kommer göra succé till sommarfikan!
Ingredienser
Snabb rabarberkompott
- 300 g rabarber, skalad och tärnad
- 90 g strösocker [1 dl]
Mascarponemousse med citron
- 100 g mascarpone
- 60 g lemon curd
- 30 g vispgrädde
Rulltårta
- 165 g ägg [3 st]
- 120 g strösocker [1,3 dl]
- 120 g vetemjöl [2 dl]
- 1 tsk bakpulver
- 15 g vaniljsocker [2 msk]
- 50 g mjölk [0,5 dl]
- strösocker (till efter gräddningen)
Gör så här
Kompott
- Skala och tärna rabarbern.
- Sautera rabarberna i en stekpanna tillsammans med sockret tills rabarbern släpper vätska och börjar tillagas.
Marcaronemousse med citron
- Vänd ihop mascarpone, lemon curd och vispgrädde och vispa därefter försiktigt med elvisp i någon minut.
Rulltårta
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla med lite matfett.
- Vispa ägg och socker till dubbel storlek.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta i äggvispet i omgångar. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Avsluta med att tillsätta mjölken.
- Häll ut smeten i långpannan och bred ut den jämt.
- Grädda i mitten på ugnen cirka 5 minuter.
- Strö strösocker över hela kakan och vänd den försiktigt upp och ned på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan har bakats på.
Montering
- Stryk ut kompotten över hela kakan.
- Stryk därefter ett tunt lager med mascarponemoussen över kompotten.
- Rulla ihop rulltårtan från långsidan medan den fortfarande är lite ljummen och låt skarven hamna nedåt.
- Låt svalna.