Rabarberrulltårta

POPULÄRT
Rabarberrulltårta
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Rabarberrulltårta

12 ingredienser

30 m

Den här härlig rulltårtan är fylld av rabarberkompott och en frisk mascarponemousse med citron. En underbar kombination som kommer göra succé till sommarfikan!

Ingredienser

portioner rulltårta

Snabb rabarberkompott

  • 300 g rabarber, skalad och tärnad
  • 90 g strösocker [1 dl]

Mascarponemousse med citron

  • 100 g mascarpone
  • 60 g lemon curd
  • 30 g vispgrädde

Rulltårta

  • 165 g ägg [3 st]
  • 120 g strösocker [1,3 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 1 tsk bakpulver
  • 15 g vaniljsocker [2 msk]
  • 50 g mjölk [0,5 dl]
  • strösocker (till efter gräddningen)

Gör så här

Kompott

  1. Skala och tärna rabarbern.
  2. Sautera rabarberna i en stekpanna tillsammans med sockret tills rabarbern släpper vätska och börjar tillagas.

Marcaronemousse med citron

  1. Vänd ihop mascarpone, lemon curd och vispgrädde och vispa därefter försiktigt med elvisp i någon minut.

Rulltårta

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla med lite matfett.
  3. Vispa ägg och socker till dubbel storlek.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i äggvispet i omgångar. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Avsluta med att tillsätta mjölken.
  5. Häll ut smeten i långpannan och bred ut den jämt.
  6. Grädda i mitten på ugnen cirka 5 minuter.
  7. Strö strösocker över hela kakan och vänd den försiktigt upp och ned på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan har bakats på.

Montering

  1. Stryk ut kompotten över hela kakan.
  2. Stryk därefter ett tunt lager med mascarponemoussen över kompotten.
  3. Rulla ihop rulltårtan från långsidan medan den fortfarande är lite ljummen och låt skarven hamna nedåt.
  4. Låt svalna.