• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Rabarberrulltårta

17 röster
30 m
1 rulltårta
Rabarberrulltårta
Foto: Tv4

Den här härlig rulltårtan är fylld av rabarberkompott och en frisk mascarponemousse med citron. En underbar kombination som kommer göra succé till sommarfikan!

30 m
1 rulltårta

Du behöver

Snabb rabarberkompott

  • 300 g rabarber, skalad och tärnad
  • 90 g strösocker [1 dl]

Mascarponemousse med citron

  • 100 g mascarpone
  • 60 g lemon curd
  • 30 g vispgrädde

Rulltårta

  • 165 g ägg [3 st]
  • 120 g strösocker [1,3 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 1 tsk bakpulver
  • 15 g vaniljsocker [2 msk]
  • 50 g mjölk [0,5 dl]
  • strösocker (till efter gräddningen)

Gör så här

  1. Kompott
    Skala och tärna rabarbern.
  2. Sautera rabarberna i en stekpanna tillsammans med sockret tills rabarbern släpper vätska och börjar tillagas.
  3. Marcaronemousse med citron
    Vänd ihop mascarpone, lemon curd och vispgrädde och vispa därefter försiktigt med elvisp i någon minut.
  4. Rulltårta
    Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla med lite matfett.
  6. Vispa ägg och socker till dubbel storlek.
  7. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i äggvispet i omgångar. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Avsluta med att tillsätta mjölken.
  8. Häll ut smeten i långpannan och bred ut den jämt.
  9. Grädda i mitten på ugnen cirka 5 minuter.
  10. Strö strösocker över hela kakan och vänd den försiktigt upp och ned på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan har bakats på.
  11. Montering
    Stryk ut kompotten över hela kakan.
  12. Stryk därefter ett tunt lager med mascarponemoussen över kompotten.
  13. Rulla ihop rulltårtan från långsidan medan den fortfarande är lite ljummen och låt skarven hamna nedåt.
  14. Låt svalna.
5 maj 2020