Rabarberpaloma

Rabarberpaloma
Foto: TV4
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Rabarberpaloma

12 ingredienser

Sötsyrlig drink med frisk smak av rabarber toppad med ett ljuvligt skum.

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Rabarberlag

  • 100 g rabarber, i bitar
  • 3 dl vatten
  • 0,25 habanero, färsk
  • 5 g torkad hibiskus
  • 300 g strösocker

Rabarberskum

  • 1 dl rabarberlag
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 2 äggvitor

Drink

  • 5 cl tequila
  • 3 cl rabarberlag
  • 3 cl limesaft, färskpressad
  • tonic, rabarber
  • is

Gör så här

Håll skärmen tänd

Rabarberlag

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka i 6-8 min. Låt stå 1 timme, sila och kyl.

Rabarberskum

  1. Blanda allt i en sifon. Fyll på med en kolsyrepatron och skaka ordentligt. Ställ i kyl.
  2. Skaka tequila, rabarberlag och limesaft med is. Häll upp i glas. Fyll på med tonic. Toppa med rabarberskum.