Rabarberpaj med mandel

Rabarberpaj med mandel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarberpaj med mandel

12 ingredienser

Sommarfika i bersån blir extra festlig om du serverar den här läckra pajen med rabarber och mandel.

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sötmandel, skalad
  • 1 krm kardemumma, stött

Täcke:

  • 200 g mandelmassa
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Pajdeg: Värm ugnen till 200°. Smält smöret på svag värme och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör om, häll därefter i det smälta smöret och arbeta ihop pajdegen. Tumma ut degen i en pajform och strö över potatismjölet.
  2. Skär rabarbern i bitar. Hacka mandeln grovt. Varva rabarber, mandel och socker i degskalet. Skär mandelmassan i tunna skivor och täck pajen. Vispa upp ägget och pensla locket.
  3. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna något före servering.