Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Rabarbermousse
Foto: TV4
Rabarbermousse
Betyg: 3.21 av 5 (24 röster)
24
Spara
Av:
Köket.se
4
ingredienser
När rabarbern är som bäst smakar den utmärkt i en fluffig mousse.
Bakverk
Fest
Mousse, fromage och pudding
Ingredienser
portioner
4 stjälkar rabarber
2 dl strösocker
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och dela rabarbern i mindre bitar. Koka rabarberbitarna med sockret. Sila till en jämn massa.
Lägg gelatinbladen kallt vatten i några minuter. Smält dem i den varma rabarbermassan. Låt svalna.
Vispa grädden, blanda med rabarbermassan. Häll upp i portionsskålar och ställ kallt till servering.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut