Rabarberkaka med toscatäcke. Visst låter det ljuvligt? Det är det också! Det bästa av allt - kakan är glutenfri.
Visa mer
45 m
6-8
Du behöver
Kakan
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smält smör
2 dl majsmjöl
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
Fyllning
3 dl slantad rabarber
2 dl hallon
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
Tosca
100 g mandelspån
1 förp karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa alla ingredienser till kakan med elvisp så det blandas väl.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra kanterna lätt och strö kanterna med mandelspån. Häll smeten i formen.
Blanda rabarber och hallon med potatismjöl och socker. Häll ut blandningen jämt över kakan och tryck till lite så de halvt om halvt kommer ner i kakan. Grädda i ca 30 minuter.
Ta ut kakan och höj värmen till 250 grader.
Blanda karamelliserad mjölk, mandel och salt. Bred över kakan och grädda på grill i 5 minuter, håll ett öga på kakan, den ska få färg men inte brännas.