Rabarbergranité med flädergrädde och jordgubbar

koket.se
Rabarbergranité med flädergrädde och jordgubbar
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Rabarbergranité med flädergrädde och jordgubbar

9 ingredienser

30 m + tid i frys

"Rabarber, jordgubbar och fläder! Kan det bli mer somrigt? Den här desserten är perfekt om det är lite bråttom. Granitén kan du har klar i förväg eller så fryser du rabarbermixen på en flat tallrik, så går det på nolltid i frysen. Plocka gärna lite fläderblommor att dekorera med!" /Klas Lindberg

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rabarbergranité

  • 3 stjälkar rabarber, delade i bitar (gärna röda i stjälken)
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • ev 2-3 jordgubbar
  • citron

Flädergrädde

  • 2 dl grädde
  • 2 msk fläderblomssaft

Servering

  • 16 jordgubbar, ansade och delade i bitar
  • fläderblommor

Gör så här

Rabarbergranité

  1. Koka rabarber med vatten och socker tills rabarbern mjuknat.
  2. Mixa rabarbern i en blender tills det är slätt. Är färgen tråkig så mixa i ett par jordgubbar så den blir röd i tonen.
  3. Kontrollera smaken så att den är balanserad. Den ska vara frisk och fräsch. Smaka annars av med lite socker och citron.
  4. Frys rabarbermixen i minst 3 timmar.
  5. Skrapa isen med en gaffel, eller riv på rivjärnet.
  6. Förvara isen i frysen.

Flädergrädde

  1. Vispa grädden lätt och smaksätt med flädersaft.
  2. Grädden kommer att tjockna så vispa den inte för hårt.
  3. Låt stå i kylen.

Servering

  1. Fördela jordgubbarna i vackra glas och toppa med lite flädergrädde.
  2. Avsluta med en hög av rabarbersorbet.
  3. Garnera gärna med fläderblommor.