Gin sour med smak av rabarber! Skåla in våren med den här syrligt goda drinken.
Ingredienser
glas
5 cl gin (gärna med rabarbersmak)
3 cl citronsaft, färskpressad
3 cl rabarbersockerlag
1 äggvita
is
ev frystorkade hallon, till garnering
Rabarbersockerlag
200 g rabarber
2 dl strösocker
2 dl vatten
Gör så här
Rabarbersockerlag
Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Låt koka upp och sjud i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Mosa lite med en gaffel och sila sedan av sockerlagen. Låt svalna i kylskåp.
Rabarber sour
Häll ner gin, färskpressad citronjuice, sockerlag och en äggvita i en drinkshaker. Skaka om ordentligt.
Tillsätt lite is och skaka drinken kall.
Sila upp i glas och smula över frystorkade hallon som garnityr om du önskar.