Rabarber sour

NYHET
Rabarber sour
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarber sour

8 ingredienser

20 min

Gin sour med smak av rabarber! Skåla in våren med den här syrligt goda drinken.

Ingredienser

portioner glas
  • 5 cl gin (gärna med rabarbersmak)
  • 3 cl citronsaft, färskpressad
  • 3 cl rabarbersockerlag
  • 1 äggvita
  • is
  • ev frystorkade hallon, till garnering

Rabarbersockerlag

  • 200 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

Rabarbersockerlag

  1. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Låt koka upp och sjud i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Mosa lite med en gaffel och sila sedan av sockerlagen. Låt svalna i kylskåp.

Rabarber sour

  1. Häll ner gin, färskpressad citronjuice, sockerlag och en äggvita i en drinkshaker. Skaka om ordentligt.
  2. Tillsätt lite is och skaka drinken kall.
  3. Sila upp i glas och smula över frystorkade hallon som garnityr om du önskar.