• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rabarber- och syrensaft

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Rabarber- och syrensaft

4 steg att laga

5 ingredienser

2 dygn

Ljuvlig saft gjord på rabarber och syren. Koka först en saft på rabarber och låt den sedan få smak av väldoftande syrenblommor. 

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 l vatten
  • 1 kg strösocker
  • 10 syrenblommor, klasar
  • 2 citroner

Gör så här

  1. Skölj och skär rabarbern i cm-stora skivor.
  2. Koka upp vatten och socker. Tillsätt rabarbern och koka på svag värme tills rabarbern är mjuk. Sila av rabarbern.
  3. Skölj syrenblommorna och låt de rinna av. Blanda den varma rabarberlagen med syrenblommor och citronskivor. Låt stå svalt ca 2 dygn.
  4. Häll upp på flaska och förvara i kylen