Rabarber- och rosmarin marinerad helgrillad kyckling

Rabarber- och rosmarin marinerad helgrillad kyckling
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Rabarber- och rosmarin marinerad helgrillad kyckling

8 ingredienser

1 h + tid i marinad

Marinerad helgrillad kyckling är riktigt gott och väldigt enkelt att göra hemma. Med en marinad på rabarber och rosmarin får den en ljuvlig och somrig smak.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 75 g rabarber
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk harissa
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser, utom kycklingen, i en mixer till en jämn marinad. Lägg kycklingen i en fryspåse tillsammans med marinaden i minst 2 timmar. Vänd påsen efter halva tiden.
  2. Värm ugnen till 220 grader (varmluft 200 grader). Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Stek i 45-50 minuter (innetemperatur 82 grader intill benet).