Rabarber- och fläderspritz

NYHET
Rabarber- och fläderspritz
Foto: TV4

Rabarber- och fläderspritz

9 ingredienser

En fräsch och somrig spritz med smak av fläder och rabarber.

Ingredienser

glas

Rabarbersockerlag (50 cl)

  • 400 g rabarber
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten

Rabarber- och fläderspritz

  • rabarber, tunt strimlad
  • 2 cl fläderlikör
  • 2 cl rabarbersockerlag
  • torrt mousserande vin (nästan hela glaset)
  • kolsyrat vatten (en liten skvätt)
  • rabarber, till garnering

Gör så här

Rabarbersockerlag

  1. Skölj och skär rabarbern i små bitar.
  2. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull.
  3. Koka upp och låt sjuda i ca 15–20 minuter tills rabarbern brutits ned.
  4. Låt svalna något och sila bort rabarberfibrerna.
  5. Häll upp på flaska. Förvara i kyl.

Rabarber- och fläderspritz

  1. Lägg rabarberstrimlor i glaset.
  2. Tillsätt fläderlikör och rabarbersockerlag. Fyll upp med mousserande vin. Toppa med lite bubbelvatten.
  3. Rör lätt och garnera med mer rabarber.