Rabarber med sakegelé

koket.se
Rabarber med sakegelé
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Rabarber med sakegelé

7 ingredienser

20 m + tid i kyl

Rabarber med sakegelé, kardemummaglass och vit choklad blir en perfekt dessert att avnjuta i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 2 rabarber
  • 1 dl strösocker

Sakegelé

  • 400 ml sake (junmai daiginjo)
  • 5 msk strösocker
  • 4 blad gelatin

Servering

  • kardemummaglass (eller t.ex. vaniljglass)
  • vit bakchoklad

Gör så här

  1. Börja med att skala rabarber och rulla stängerna i socker.
  2. Tillaga rabarbern försiktigt på ca 80 grader tills de är mjuka. Kyl sedan ner.
  3. Skär rabarbern i bitar och lägg i en portionsformar, exempelvis av aluminium.
  4. Gör gelén genom att smälta ihop sake, socker och blötlagda gelatinblad. Häll blandningen i portionsformarna och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  5. Serveras desserten med kardemummaglass och vit choklad.