Rabarber med sakegelé
Rabarber med sakegelé
7 ingredienser
20 m + tid i kyl
Rabarber med sakegelé, kardemummaglass och vit choklad blir en perfekt dessert att avnjuta i helgen.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- ca 2 rabarber
- 1 dl strösocker
Sakegelé
- 400 ml sake (junmai daiginjo)
- 5 msk strösocker
- 4 blad gelatin
Servering
- kardemummaglass (eller t.ex. vaniljglass)
- vit bakchoklad
Gör så här
- Börja med att skala rabarber och rulla stängerna i socker.
- Tillaga rabarbern försiktigt på ca 80 grader tills de är mjuka. Kyl sedan ner.
- Skär rabarbern i bitar och lägg i en portionsformar, exempelvis av aluminium.
- Gör gelén genom att smälta ihop sake, socker och blötlagda gelatinblad. Häll blandningen i portionsformarna och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
- Serveras desserten med kardemummaglass och vit choklad.