Rabarber med kaksmulor och maräng

koket.se
Rabarber med kaksmulor och maräng
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Rabarber med kaksmulor och maräng

14 ingredienser

30 m

Nu är våren snart här och det firar vi med en riktigt god dessert bestående av rabarber, kaksmulor, maräng och citronkräm!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Citronkräm

  • 80 g äggula
  • 50 g strösocker
  • 50 g citronsaft
  • 1 krm malen kardemumma

Rabarber

  • 400 g rabarber
  • 120 g brunt farinsocker

Kaksmulor

  • 80 g smör
  • 120 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • salt
  • citronskal

Maräng

  • ca 120 g äggvita
  • 90 g strösocker

Servering

  • atsinakrasse

Gör så här

Citronkräm

  1. Vispa samman ingredienserna i en kastrull på svag värme tills det tjocknar.
  2. Dra kastrullen åt sidan och rör tills krämen är kall.

Rabarber

  1. Dela rabarbern i bitar och strö över socker.
  2. Baka i ugnen på 180 grader tills de är mjuka.

Kaksmulor

  1. Blanda alla ingredienser och baka i ugnen på 180 grader i ca 10-15 minuter.

Maräng

  1. Vispa äggvita med socker till en marängsmet.

Servering

  1. Klicka upp citronkrämen på tallrikar eller i skålar. Toppa med rabarber, kaksmulor och atsinakrasse.
  2. Avsluta med att spritsa på marängsmeten.