Rabarber med kaksmulor och maräng

Rabarber med kaksmulor och maräng
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Rabarber med kaksmulor och maräng

14 ingredienser

30 m

Nu är våren snart här och det firar vi med en riktigt god dessert bestående av rabarber, kaksmulor, maräng och citronkräm!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Citronkräm

  • 80 g äggula
  • 50 g strösocker
  • 50 g citronsaft
  • 1 krm malen kardemumma

Rabarber

  • 400 g rabarber
  • 120 g brunt farinsocker

Kaksmulor

  • 80 g smör
  • 120 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • salt
  • citronskal

Maräng

  • ca 120 g äggvita
  • 90 g strösocker

Servering

  • atsinakrasse

Gör så här

Håll skärmen tänd

Citronkräm

  1. Vispa samman ingredienserna i en kastrull på svag värme tills det tjocknar.
  2. Dra kastrullen åt sidan och rör tills krämen är kall.

Rabarber

  1. Dela rabarbern i bitar och strö över socker.
  2. Baka i ugnen på 180 grader tills de är mjuka.

Kaksmulor

  1. Blanda alla ingredienser och baka i ugnen på 180 grader i ca 10-15 minuter.

Maräng

  1. Vispa äggvita med socker till en marängsmet.

Servering

  1. Klicka upp citronkrämen på tallrikar eller i skålar. Toppa med rabarber, kaksmulor och atsinakrasse.
  2. Avsluta med att spritsa på marängsmeten.