Quinoasallad med blåbär och senapsdressing

3 röster

Riktigt god och annorlunda sallad med quinoa, blåbär, lök och fetaost. Toppad med en senapsdressing blir det snart en favorit både till lunch eller som tillbehör till middagen.

Visa mer

Du behöver

  • 1 sötpotatis
  • neutral olja
  • salt
  • 2 dl quinoa
  • 100 g grönkål
  • 3 salladslökar
  • 200 g fetaost
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • ca 50 g blåbär

Dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Lägg bitarna i en ugnsfast form, massera in ordentligt med olja, strö över salt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills det fått fin färg.
  3. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Hacka grönkål, skiva salladslök och dela ner fetaosten.
  5. Blanda samman alla ingredienser till vinägretten.
  6. Blanda ihop grönkål, quinoa, fetaost, sötpotatis och salladslök. Strö över rostade frön och blåbär. Ringla sist över vinägretten.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...