Quinoabowl med tofu och sweetchilidressing

14 röster
ca 30 m
4

RIktigt smakrik och mättande vegetarisk rätt med tofu, quinoa och hyvlad rödkål. Den sweetchilispetsade yoghurtdressingen ger lagom hetta.

Visa mer
ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 huvud rödkål
  • 1 msk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 2 dl röd quinoa
  • 400 g tofu, fast sort, naturell
  • 2 msk olivolja
  • salt
 och peppar
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl sweetchilisås
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 påse babyspenat
  • 1 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Strimla rödkålen tunt och strö över 1 msk salt. Blanda runt och tryck till kålen under tiden. Låt stå i ca 30 min, skölj sedan av saltet.
  2. Blanda olivolja, sesamolja, citronsaft och kryddor till en dressing och vänd ner kålen i den. 

  3. Koka quinoan enligt förpackningen, låt svalna och rinna av.

  4. Rör samman yoghurt, chilisås, ingefära och salt till såsen.

  5. Stek kuber av tofun krispiga i olivolja, salta och peppra.

  6. Blanda quinoan med spenaten och lägg i en djup skål, toppa med den marinerade kålen och tofu.
  7. Strö över hackade jordnötter och hackad koriander, och servera med en klyfta lime samt chilisåsen.
25 januari 2016

Laddar fler recept